استودیوهای صدابرداری حرفه ای از نظر تجهیزات ضبط و امکانات بهره برداری بسیار مجهز هستند. پایه و اساس ساخت استودیو صدا حرفه ای ایجاد یک اتاق فرمان (کنترل روم) و یک اتاق ضبط صدا (ددروم) استاندارد است و هر یک از این اتاق ها ساختار خاص خود را دارند. برای ساخت این نوع استودیو ها باید از یک فضای نسبتا بزرگ استفاده کرد و شکل هندسی آن نیز بدلیل رکوردها و ضبط های حرفه ای و استقرار سازهای متعدد می بایست با رعایت شکست زاویه ها و با تقویت دیوارهای استودیو ایجاد شود. معمولا اتاق فرمان (کنترل روم) را در زمان ساخت به شکل یک شش ضلعی می سازند و تمام زوایای موجود در اتاق را از بین می برند.
مورد مهم دیگر در ساخت استودیو صدا حرفه ای، استفاده از عایق های ایزولاسیون صدا در هنگام ایجاد یا تقویت دیوارها، سقف و کف استودیو و همچنین استفاده از انواع فوم های جاذب صدا و پنل های آکوستیکی و دیفیوزرهای صوتی مناسب جهت تصحیح صدای شنیداری در محیط این نوع فضاهاست. لوازم و تجهیزات استودیو باید توسط یک مهندس یا کارشناس صدا و متناسب با اندازه فضای طراحی شده انتخاب شوند. این نوع استودیوها بخاطر داشتن تجهیزات مدرن و استاندارد بهترین گزینه برای رکوردهای حرفه ای بوده و برای ضبط و رکورد تمامی موارد مرتبط با ضبط صدا، موسیقی، دوبله و گویندگی مناسب هستند. بهترین آلبوم های موسیقی و دوبله های انیمیشن های بزرگ را در این استودیوها ضبط می کنند.
ساخت استودیو صدا خانگی معمولا برای ضبط های شخصی صورت می گیرد. ساخت استودیو صدا خانگی را می توان با متریال آکوستیکی و تجهیزات استودیویی ساده و نیمه حرفه ای انجام داد. این نوع استودیوها در صورت نیمه حرفه ای بودن از یک اتاق جهت کنترل و یک اتاق برای ضبط ساخته می شوند که این نوع استودیوها برای ضبط موسیقی بسیار مناسب هستند و البته که امکان ضبط دوبله هم دارند. در موارد ساده تر فقط یک اتاق هستند که فضای آنرا با تعدادی فوم و عایق اسفنجی آکوستیک کرده اند. برای ساخت استودیو صدا خانگی ساده کافیست یک اتاق با تعدادی فوم آکوستیک، یک کامپیوتر، یک میکروفون صدا ساده و تعدادی نرم افزار در اختیارتان باشد تا بتوانید ضبط های آزمایشی خود را براحتی انجام دهید.
استودیوهای خانگی این امکان را به شخص می دهند که کار های خود را بصورت آزمایشی ضبط کند و بعد از تمرین و رفع اشکالات ضبط نهایی را در یک استودیو حرفه ای انجام دهد. با توجه به هزینه های بسیار بالا برای ضبط در استودیوهای حرفه ای بعضی افراد سعی میکنند با ساخت یک استودیو خانگی ارزان و با کمک تجهیزات استودیویی و نرم افزارهای حرفه ای آهنگها و آلبوم های خود را در همین استودیو خانگی بسازند و با کمی تغییرات و ترفند ضبط نهایی و خروجی اصلی را بدست آورند. با کمی دقت و ظرافت در ساخت استودیو صدا خانگی و تجهیز مناسب آن می توان به ضبط کارهای نیمه حرفه ای دست پیدا کرد.
پایه و روش ساخت استودیوهای صدابرداری یکسان است ولی بسته به نوع کاربرد هر استودیو نحوه ساخت و آکوستیک استودیو متفاوت خواهد بود. چهار نوع کاربری برای ساخت استودیو ضبط موسیقی وجود دارد. دسته اول استودیوهایی هستند که فقط برای آهنگسازی و تنظیم و میکس و مسترینگ کاربرد دارند. برای ساخت استودیو با این نوع کاربری، یک اتاق بین 15 تا 25 متر مربع با شرایط آکوستیک مناسب مورد نیاز است تا صدای مانیتورینگ صدا را درست به گوش برساند. نوع دوم از این نوع استودیوها، در یک اتاق در حدودا بین 40 تا 60 متر مربع و با شکست تمام زوایای اتاق توسط عایق های دست ساز و نصب تعدادی عایق اسفنجی و دیفیوزر صدا برای ضبط صدای خواننده و همچنین صدای ساز مناسب ساخته می شود.
نوع سوم استودیوهایی هستند که از اتاق فرمان (کنترل روم) و اتاق ضبط صدا (ددروم) و هر اتاق بین 10 تا 15 متر مربع تشکیل شده اند و تنها برای ضبط موسیقی های ساده قابل استفاده هستند. دسته چهارم استودیوهایی که حرفه ای تر بوده و بدلیل داشتن ابعاد بزرگتر و تجهیزات بهتر شرایط ضبط همزمان برای چند نوازنده و حتی ضبط یک موسیقی ارکسترال را فراهم می آورند. برای ساخت این نوع استودیو به حداقل فضای بین 60 تا 250 متر مربع برای اتاق ضبط صدا (ددروم) و فضای 40 تا 70 متر مربع برای اتاق فرمان (کنترل روم) نیاز است. ساخت استودیو ضبط موسیقی با این نوع کاریری نیاز به تجهیزات صدابرداری بسیار پیشرفته و مجهز داشته و برای هر نوع رکوردی مناسب است.
برای ساخت استودیو گویندگی و دوبلاژ باید توجه داشت که طراحی استودیو متناسب با نوع کاربری آن باشد. هرچند که گفته می شود ساخت این استودیو نسبت به استودیو موسیقی کمی ساده تر است ولی موارد خاصی را باید در راه ساختار این استودیوها در نظر گرفت. در زمان ساخت این نوع استودیو برای برقراری ارتباط میان مدیر دوبلاژ و گوینده ها باید حتما از تکنولوژیِ تاک بک استفاده کرد و ترجیحا صفحه میز گویندگی را با زاویه 15 درجه و شیبدار ساخت. یک مانیتور جهت مشاهده فیلم باید در اتاق ضبط صدا (ددروم) و روبروی گوینده ها تعبیه شود تا بتوانند با توجه به موضوع دوبله و دیدن تصویر مورد نظر کار دوبله فیلم را انجام دهند.
میز گویندگی باید در محلی قرار بگیرد که گوینده را پشت به ویزور و روبروی مانیتور قرار دهد. با توجه به مواردی که ذکر شد باید خاطر نشان شود که هنگام ساخت استودیو گویندگی و دوبلاژ باید حتما نوع چیدمان و استقرار میز گویندگی، مانیتور تصویر و کابل کشی های مورد نیاز در نظر گرفته شوند. قبل از ساخت باید به این نکته توجه داشت که این نوع استودیوها بیشتر نیاز به آکوستیک مناسب فضا دارند تا هنگام دوبله صدای گوینده بدون افت کیفیت یا کاهش قدرت در میکروفون ضبط شود. لازم است بدانید که استودیوهایی که تنها به منظور ضبط موضوعات خبری و رادیویی و از این دسته ضبط ها ایجاد می شوند را می توان به شکل یک اتاقک آکوستیک نیز بنا کرد و یا حتی در یک اتاق با یک ایزولاتور و میکروفون مناسب این کار را انجام داد.